drakmustasch.blogg.se

Skrivet av en vikingahövding.

Passerade 10 000 strecket.

Kategori: Fejskonst

Idag tog jag min 10 000:e bild med min kamera, tjoho.

Sjung en sång om du vill.

Kategori: Fejskonst

Vill bara säga att mina naglar har hittills inte blivit ett dugg bättre av Trind nail repair. Visst, det har inte gått lång tid, men nästan varenda en av mina naglar har hunnit gå av, flika sig, eller busar till det på annat vis. Hoppas på förbättring.

Glitter för uppmuntring.

Kategori: Fejskonst

Det är lite pulvrigt på min kind. Det försvann efter korttagningen, smidig som man är gör man inte sådant innan alltid.

Förnäm med fluff och fluga.

Kategori: Buster

Igår var Buster-korven födelsedagsfirandetjusig. Vi skulle till Alicia (min kusin) och fira hennes artonårsdag. Mor fick inspiration från en bild på Emmas hund Eddie som klädde ack så väl i en fluga.

Trind nail repair.

Kategori: Experiment.

Här ser vi två "före" bilder. Ja, ännu ett experiment. Jag är tydligen på humör för det. Detta är en nagelstärkare som tydligen "verkligen fungerar" som det står på ett rött klistermärke fäst på kartongen. Vi får väl se. Jag har kört lite nu med nagelserum och nagelolja från LCN utan att ha funnit att det har hjälpt mina überflikiga och sköra naglar som bara vill gå av. Efter att ha läst lite om detta superdupermedel tänkte jag att jag kan ju testa. Se om det sker några under. Jag kommer att fortsätta med nageloljan för att jag har läst att det ska vara bra när man använder detta medel. UPP TILL BESVIS TRIND.

Shimmy shimmy.

Kategori: Allmänt


Detta är en glittersak. Hur man fångar glitter på bild räknade jag inte ut idag. Men den är glittrig. Ack så vacker. Nu till halvnakna sommardagar har jag känt det uppenbara: kroppsglitter hell yes. Många tycker tydligen istället: bronzer hell yes. Jag känner mest: bronzer hell no. Jag har väl inte riktigt fått kläm på den där grejen med folk som finner en dragning till fejkbränna. Visst, är man brun och drar på sig den andra varianten av "Shimmy shimmy" som är mer bronzerlik men med glitter och glöd kan jag förstå det lite. Dock när man är blek som en albinosäl känns det så fel. Denna glittertingest ger ett älvlikt glitter. Jag hoppas, att det sitter där det ska. Hela dagen, och inte finner det lustigt att trilla av med en gång. Den luktar lite mys med vanilj och den gör huden lite mysigt mjuk. 

Naturlig deo.

Kategori: Experiment.

Jag och mina bråkiga armhålor. De tycker om att svettas, men de tycker inte om deo. Jag har nog bara funnit en deo som VERKLIGEN har fungerat. Sedan visade det sig att den var djurtestad och efter det var jag inte speciellt pepp på den längre. Nej, de får utslag, kliar och svider, blir torr och fnasiga och ilskna av de flesta "vanliga" deos. Inte att leka med. Nu har jag använt mig av en som heter Bats, den fungerar okej. Det som inte är så bra är att den inte håller hela dagen. Ibland kan jag börja lukta surt och svett framåt kvällen. Speciellt efter en mer livfull dag.
 
Jag ha blivit mer och mer intresserad av att testa på naturlig deo. Det finns bland annat på Lush. När jag och herr M var där igår så fick jag ett litet prov på aromaco som är i fast form, samt ett litet prov på the guv'ner som är en pulverdeo. Då det tydligen tar ca 2 veckor för huden att vänja sig, och rensa ur all skit ur armhålorna (som kommer av "vanlig" deo, så som aluminium och alkohol) så kommer jag tydligen att svettas ÄNNU mer än i vanliga fall.. Hoppas att det inte luktar bara. Jag börjar därmed med aromaco för att få bort all den skiten, eftersom att det var den jag fick mest av. Om den efter två veckor inte passar, eller om jag bara allmänt känner för't, så kommer jag att testa the guv'ner. När jag har läst om alla dessa deos har jag tänkt att jag troligtvis behöver typ guv'ner eller the greench med tanke på hur duktig jag är på att svettas. Jag hoppas att detta förevigt kan lösa mina stackars armhålors problem. 

Jag ser så jävla uttråkad ut.

Kategori: Fejskonst

Detta är då dagens fejs, grönt, gult, glampie. En sjukt g sminkning vill säga. Igår hade jag himmelsblå, matta ögonlock. Jag var på tok för stressvirrig för att ens tänka på att ta kort på den. Sedan fick jag två komplimanger om mitt smink av de som jobbade på Lush. Blev alldeles jätteglad. Även om den inte ens var något "speciellt" så tyckte de att det var fint. :)) 

Nästan illamående.

Kategori: Fejskonst

Guld och rosa. En sådan analskum kombination. Jag vet inte varför, men jag tycker tydligen det. Dock tycker jag om kombinationer som nästan får en att må illa. Haha, när jag var liten HATADE jag gult+lila. Det gick bara inte. Usch var äckligt jag fann den kombinationen. Ja, jag mådde nästan illa. Tokigt kan tyckas. Rosa+guld är på gränsen. Såg det på Linda Hallbergs blogg. Och var tvungen att pröva själv. Nu ska jag bara se hur mycket jag kommer att dampa ur på mitt vackra läppstift som har en vana att fly fältet. 

NÄJJ MEN EN KJOLLLL.

Kategori: Obotligt kreativ.

Ber om ursäkt över såpass kassa bilder att det svider i ögonen. Detta är en kjol. Jag har gjort den. Jag är duktig. Insåg en dag, för typ ett år sedan, att jag inte kunde sy. Så att då har jag börjat göra det lite smått. Nu är jag bättre på det! Ja, jag är nöjd.

Bara lite blått.

Kategori: Fejskonst

Det är nu alla ska skrika av rädsla. Vet faktiskt inte ens varför jag sminkade mig idag, ska inte göra någonting. Ridning ikväll bara. Det tenderar att bli så att när jag har sminkat mig massor utav dagar i rad så gör jag det även om jag inte alls behöver en dag. Osmidigt Linnea.

För att man kan ha rouge som ögonskugga.

Kategori: Fejskonst

Den där bb-krämen från Lumene. Jag diggar den. Först applicerade jag med pensel. Det var inte så bra. Nu klatschar jag på med händerna istället. Då går det mycket bättre, den är jättebra när man inte alls har mycket som behöver täckas. Och om det är mer. ja då är det bara på med lite foundation. Dock är den väl tveksam i dryghet. Känns som att jag behöver mycket mer för hela fejset än vad jag behöver med foundation. Dock använder jag det mest på näsan, pannan och hakan ungefär.

Bloglovin'

Kategori:

Jag tycker att det är jättebra med bloglovin', att man blir uppdaterad på bloggar man vill bli uppdaterad på utan att behöva kolla hela tiden på de. För att sedan glömma av det osv. MEN det händer ofta att det inte alls hänger med. Att någon försvinner ur systemet, rätt länge, för att sedan ploppa upp långt efter. Inte speciellt uppdaterande... Spelar inte så stor roll när det gäller sminkbloggar osv, men när det är kamraters liv blir man allt lite ledsen i ögat.

Sjöljungfru.

Kategori: Fejskonst

Tycker minsann att det grönblå blev väldigt sjögräsaktigt. Med guld och rosa är det ju självklart en sjöljungfru man känner sig som.

Banana skids.

Kategori: Fejskonst

Bruden som hatar banan, förutom ordet och dess form och färg. Det blev banana skids inspirerat smink. Det luktar ju inte banan, att ha bananögon.

Vampy glampy.

Kategori: Fejskonst

Idag var det glampire igen, med läppstiftet vamp. Hur passande som helst. Jag bakade en prinsesstårta till far. Fick karamellfärg överallt för att jag hatar den jävla pissflaskan... Nu är mina händer blåa. 

My tandhygien brings all the boys to the yard.

Kategori: Fejskonst

Såå... jag ser ut så här när jag borstar tänderna. Spana in mig ultra glamorösa ögonskugga. Den heter glampire och kommer från too faced. Innehåller MASSA glitter. Det gör mig glad.

You don't know me, and you don't wear my chains.

Kategori: Öppna öronen på glänt.

 
Augustana - Boston.

Kreativitet.

Kategori: Obotligt kreativ.

För mig är kreativitet och att skapa en otroligt viktig del av allt jag är. Att måla är även väldigt smärtsamt. Det är helt sjukt hur ont det gör. Alla känslor och äckel som ligger på lager av slagg och skit kommer upp. Nu när jag bara har börjat rita så känner jag det redan. Det blir med skräckblandad förtjusning jag längtar efter att få kladda omkring med färg. Det är som att det är det enda lösningsmedlet för vissa känslor och tankar. Det är alltid värst i början. Samtidigt så ger det mig väldigt mycket, den rensningen är något jag trots allt behöver. Hålla igång det hade ju varit det bästa, för nu, i början av en lång period utan så gör det väldigt ont. Då blir det många förstörda tavlor, svart kladd överallt och övertäckta tavlor av mörker och slagg. 

Plus lite sten. Gjorda i plast.

Kategori: Fejskonst

Insåg att jag inte hade något grönt. En regnbåge utan grönt lät som en mindre bra regnbåge. Därför kluttade jag dit lite sten. Och mitt ögonbryn har spindelben.

Det finns ingen fruktan för färg.

Kategori: Fejskonst

Jag gjorde en gömd regnbåge. Lite spännande. Nästan.

Censur.

Kategori: Obotligt kreativ.

Jag har inte målat, ritat, eller någonting liknande på för länge. Ack som jag har saknat det. Det har varit strul med målarrummets privathet. Nu satte jag mig halvnaken framför spegeln i mitt rum och målade lite kroki av mig själv. Jag har länge velat göra det men det är lite läskig att sitta naken och måla av sig själv med föräldrar som spökar omkring. Det fick bli halvnaket. Trots att halva universum redan har sett mina (egentligen bara mitt ena, det piercade) bröst så tyckte jag att censur var på sin plats. Vet inte riktigt varför jag ens lägger ut detta. Jag fick även för mig att jag skulle använda mig av en stomp(!) det har jag inte gjort på flera, flera år. 

Brunbjörn, bajsbrun, brunn.

Kategori: Fejskonst

Jag blev toksugen på en matt brun med massa glitter i. Inte skimmer, utan glitter. Det var en färg jag inte hade. Därför blev det matt brunt och ufo glitter på det. Det fungerar ju det med! Blandade två läppstift, ett väldigt ljust och transparent från isadora och magic från make up store. Fick ett ljuslila, tänka sig. Inte behöver man hundra nyanser, bara förmågan att blanda. 

Omedveten Arne-Harry style.

Kategori: Fejskonst

Jag färgade mitt hår. Bara lite spontant. Sedan insåg jag att jag hade tagit de två färger min wood elf i skyrim bär. Det gjorde att jag insåg hur mycket jag har spelat skyrim det senaste. Lyckades börja hosta när jag skulle fota så det blev en hostbild. Den fick vara med för att detta är allmänbildning; Carl von Linné hostar à la Arne-Harry. Ja, jag har knarkat namnet Harry, det är fint. Mitt nya läppstift syns också! Det är fint. Hallonrött med magentaskimmer.

Inte en droppe foundation. DET NI.

Kategori: Fejskonst

Blev alldeles överfascinerad över att min hy såg/ser såpass bra ut att jag inte ens hade någon foundation. Första bildens sura min återgäldades under dagen med glass, Harry Potter högläsning och nöjet att få sminka Mikael. Det såg förfärligt ut och jag har ingen bild, jag fick inte. Dock har hans mor bild på det. Tur det.

Massa ketchup på stekt ägg.

Kategori: Fejskonst

Jag har ingen aning om varför min mungipa ser alldeles gul ut. Inte heller har jag någon aning om varför jag ska glömma att lägga ut sminkningar hela tiden. Inte nog med det, så glömde jag att ta kort på en sminkning som jag var så stört nöjd med. Den var fin. Med massa färger, som norrsken på en himmel. Men detta är snarare massa ketchup på stekt ägg. Eller, det är i alla fall det jag tänker på.

Harry.

Kategori: Obotligt kreativ.

Harry fick hjärtekatten heta. Jag har skickat iväg honom och försökt spana in om han har kommit fram på hjärtekattens blogg. Inte en skymt av honom. Jag fick nämligen smått osofistikerat pressa in honom i brevlådan så nu vet jag inte om han kom loss därifrån eller sitter och huttrar där än idag. Det var ett tag sedan nu, som jag skickade iväg honom, ska nog mejla de så att han har kommit fram. Jag blev nöjd med honom, och det hoppas jag att det hjärtebarn som får honom också blir. 

Lunginflammation; steg för steg.

Kategori: Erfarenhetsryggsäcken.

Är du halvkrasslig? GÅ UT I SKOGEN. Vandra ett par mil med tung ryggsäck och sov en natt i det vilda. Ta-daaah! Lunginflammation!
 

Far sade till mig att jag skulle få lunginflammation om jag gick ut. Jag tyckte att jag var för mycket viking för sådant tjafs. Tydligen får vikingar också lunginflammation. Nu vet jag det, och jag tycker ändå mer om att upptäcka saker själv än att höra det från andra. Nu blir det pencillin och lakrits/hounungsmakande hostmedicin som gäller.

I can go out, *cough, cough*, I'm not sick.

Kategori: Erfarenhetsryggsäcken.

Jag har gått omkring med en svullen halvmandel och ilskna lungor hela förra veckan. Trots det envisades jag med att jag inte alls var sjuk och att jag självklart skulle med ut i skogen drygt ett dygn. Visst, jag hade ont i lungorna och i huvudet och jag hostade. Som den viking jag är så gav jag inte upp. Fick hjälp när lungorna hatade mig som mest vilket var skönt.

I natt hostade jag precis HELA natten. Mor kom in med hostmedicin. Det hjälpte inte. Tidigt på morgonen grät jag för att jag hade så fruktansvärt ont i min axel och i magen. Varken jag eller mor har fått mycket till sömn. Så det är det som händer när man går ut i skogen ändå. Värt får jag ändå säga. Det värsta var att mor inte fick sova...